Lawaai en geluidskaart opmaken

Zowel privé als op beroepsvlak worden we geconfronteerd met geluid dat schadelijk is voor ons gehoor. Denk maar aan de luidruchtige grasmaaier, het optreden waar de decibels in het rond vliegen of het gebruik van de slijpschijf. Op de werkplek zijn een aantal normen vastgelegd in de Codex boek V, titel 2 - betreffende de bescherming van de gezondheid en de veiligheid van de werknemers tegen de risico's van lawaai op het werk.


Geluidsmetingen

4 safe bepaalt samen met de bedrijfsleider op welke plaatsen in het bedrijf geluidsmetingen worden gedaan. Als basis gebruiken we een plattegrond van de werkplek waarop de geluidniveaus worden aangegeven. Wanneer men blootgesteld staat aan lawaai boven 80 db, kan dit leiden tot permanente en onherstelbare gehoorschade. Op basis van geluidsmetingen wordt de geluidsoverlast bepaalt waaraan uw werknemers blootgesteld staan over een periode van 8 uur. Aan de hand van de resultaten worden preventiemaatregelen vastgelegd.


Ondersteuning

Door zorg te dragen voor een gezonde werkomgeving zijn mensen productiever en kan het ziekteverzuim worden teruggedrongen. Contacteer 4 safe om een offerte te maken voor uw risicoanalyse lawaai. Wij komen dan langs voor enkele steekproefmeting, we evalueren de risico’s en stellen de nodige preventiemaatregelen voor.